Interieur kabelboom vervangen

Stoelen, dashboard, styling, lekkage, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Proximus
1e monteur
1e monteur
Berichten: 4620
Lid geworden op: 13-03-07 19:42
Locatie: Haulerwijk
Contacteer:

Interieur kabelboom vervangen

Bericht door Proximus » 28-10-09 15:52

Ik weet niet of hier al een uitgebreid topic over is, maar ik kon hem niet vinden met de zoekfunctie.
Ik heb 3 vragen:

1:
Ik zou graag willen weten of het veel werk is om de interieur kabelboom van mijn ed9 te vervangen.
Er heeft namelijk een alarm in de crx gezeten en dat is nou niet echt professioneel aangesloten (knipje hier, knipje daar)
Omdat ik al eerder wat storing hierin gehad heb met de knipper lichten vroeg ik mij dit dus af.

2:
Interieur kabelboom loopt tot en met de koplampen? of is dit binnenin de auto doormiddel van een stekker los te koppelen (in verband met de wiretuck op die draden)

3:
Omdat ik nu een ee8 tellerbak gebruik zou ik ook graag het benzine lampje werkend willen hebben.
Is dit werkend te krijgen door er een ee8 kabelboom in te leggen ipv de ed9 kabelboom?

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
voetbalboer87
1e monteur
1e monteur
Berichten: 3776
Lid geworden op: 06-01-07 20:45
Twitter: http://twitter.com/
Hyves: http://
Locatie: Zuidhorn

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door voetbalboer87 » 28-10-09 18:07

volgens mij als je de auto van binnen kaal hebt (dash en andere rotzooi eruit.) valt het wel mee denk ik.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Blut_VTEC
1e monteur
1e monteur
Berichten: 4403
Lid geworden op: 30-08-05 21:21
Twitter: http://twitter.com/
Hyves: http://
Locatie: Sint Nicolaasga

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door Blut_VTEC » 28-10-09 19:22

heb je wel een EE8 brandstoftank voor je dashlampje?
Ass,Gas or Grass.... Nobody Rides For Free

-Honda CRX 1.6i VTEC
-Honda ATS 2.4i VTEC
-Honda NSX 3.0i VTEC

Gebruikersavatar
CRXed
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10958
Lid geworden op: 18-02-04 19:37
Twitter: CRXed
Contacteer:

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door CRXed » 28-10-09 23:42

1) zie wat voetbalboer zegt

3) je hebt niet de hele tank, maar wel de vlotter van de EE8 tank nodig. En een extra draadje naar je tellerbak, hoef je niet hele kabelboom voor te veranderen.
http://www.crxed.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Proximus
1e monteur
1e monteur
Berichten: 4620
Lid geworden op: 13-03-07 19:42
Locatie: Haulerwijk
Contacteer:

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door Proximus » 29-10-09 13:39

nou ik dacht, omdat ik dan toch bezig zou zijn het interieur kabelboom te vervangen ik er net zo goed een ee8 boom in kon zetten.
Maar als het maar 1 draadje is, heeft dat inderdaad ook niet zoveel nut.

Dashbord haal ik er later weer uit (rubbers erachter icm Hasport) dan eens zien.

Gebruikersavatar
bregje
1e monteur
1e monteur
Berichten: 6512
Lid geworden op: 21-10-07 13:08
Hyves: bsassen
Locatie: De kwakel
Contacteer:

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door bregje » 29-10-09 13:47

Ben toevallig net ff naar de dealert geweest omdat ik hetzelfde probleem als wat jij hebt vd winter aan ga pakken.Volgens hem loopt de interieurkabelboom vanaf de zekeringkast in je motorruimte naar binnen.Dat is deel 1 en kost 760 euro.Dan vanaf je zekeringkast binnenin naar achter is deel 2 en kost 338 euro.

Heb zelf het idee van een nieuwe dus maar laten varen :lol:
Post anders ff wat pics van je vorderingen,makkelijker voor bartje ;)
bregje schreef:Erger u niet...verbaas u slechts.
brian spilner schreef:turbo is voor mietjes...
kadafi schreef:brian spilner heeft gelijk!

Gebruikersavatar
HRQ_MCB
1e monteur
1e monteur
Berichten: 1367
Lid geworden op: 17-05-09 23:43
Twitter: http://twitter.com/
Hyves: http://
Locatie: Ergens op de wereld

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door HRQ_MCB » 30-10-09 00:00

Opzich is het wel te doen, als je je dash e.d eruit hebt. Maar dan ben je alsnog wel een dag zoet :lol:
Het is alleen wel 1 geheel, vanaf je stekker in de motorruimte tot de zekeringkast onder het stuur.
ook je kabels van je koplampen zitten eraan vast. Het meeste werk is het netjes terugzetten van de boom. ;)

Gebruikersavatar
Proximus
1e monteur
1e monteur
Berichten: 4620
Lid geworden op: 13-03-07 19:42
Locatie: Haulerwijk
Contacteer:

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door Proximus » 30-10-09 11:11

Dan wordt het voor mij al weer lastig, omdat ik niet mijn wiretuck wil vergooien

Gebruikersavatar
RoadXY
Moderater
Berichten: 7776
Lid geworden op: 07-01-07 17:11
Locatie: Regio gorinchem
Contacteer:

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door RoadXY » 30-10-09 12:18

Maak je er connectors tussen, binnen.

Gebruikersavatar
HRQ_MCB
1e monteur
1e monteur
Berichten: 1367
Lid geworden op: 17-05-09 23:43
Twitter: http://twitter.com/
Hyves: http://
Locatie: Ergens op de wereld

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door HRQ_MCB » 30-10-09 22:42

Proximus schreef:Dan wordt het voor mij al weer lastig, omdat ik niet mijn wiretuck wil vergooien


inderdaad connectors tussen, en niet vergeten dat het dan wel een stuk makkelijker word. Dan heb je namelijk alleen je stekker van je motor die je naar buiten moet brengen.
De rest zit toch weggewerkt in je wiretuck. Hoef je inprincipe alleen het deel te doen van het dashbord.

Gebruikersavatar
Proximus
1e monteur
1e monteur
Berichten: 4620
Lid geworden op: 13-03-07 19:42
Locatie: Haulerwijk
Contacteer:

Re: Interieur kabelboom vervangen

Bericht door Proximus » 02-11-09 12:11

Heb het hier nog even met Antigram over gehad, en hij wou eventueel wel de connectors er tussen maken.
Dus ik denk toch dat ik binnenkort op zoek ga naar een onverknipte boom :D

Plaats reactie