Nieuw hier: Marko Sturing

Stel jezelf en je auto voor
Plaats reactie
MidlifeCRXcrisis
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 2
Lid geworden op: 20-10-19 15:53

Nieuw hier: Marko Sturing

Bericht door MidlifeCRXcrisis » 09-11-19 16:29

Dag Allemaal. Ik heb mijn jongensdroom verwezenlijkt. Na 30 jaar toch eindelijk een CRX gekocht. Het betreft een 92'er 1,6 dohc met 272000 km op de teller. Hij was rood, maar ik vond hem met een doffe motorklep en andere kleuren achterspatborden. In het grote geheel hoeft er niet iets groots worden gedaan. Beetje laswerk, flink poetsen en veel achterstallig onderhoud. Daar ga ik de komende tijd me mee bezig houden. als 14 jarige had ik al een poster boven mijn bed en nu als bijna 50-er is ie er dan eindelijk. Ik hoop dat er nog wat mensen actief zijn op dit forum om vragen te kunnen stellen. Tips waar ik onderdelen kan krijgen, tips waar de stiekeme roest zich ontwikkeld en ga zo maar door. En geen E10 tanken neem ik aan?

Oh en foto's uploaden moet ik ook nog leren. maar de meesten hebben wel eens een rode crx op standaard wieldoppen gezien toch?

Hartelijke groet uit Emmen / Borger, Marko Sturing

Nick Wood
Leerling
Leerling
Berichten: 74
Lid geworden op: 06-05-13 21:08
Locatie: Civray 86400, Frankrijk
Contacteer:

Re: Nieuw hier: Marko Sturing

Bericht door Nick Wood » 09-11-19 17:54

Welkom Marko, er is best nog wel wat te doen op het forum al is het niet meer zoals een aantal jaren geleden. Overigens hoef je helemaal geen midlife crisis te hebben om een CRX te willen hoor, ik wordt over een paar weken 63 en heb al sinds 2003 een CRX. In eerste instantie omdat mijn oudste zoon er 1 wilde, toen hij iets anders kocht heb ik de CRX terug gekregen en het was eigenlijk nooit nodig om hem weg te doen. Voor mij is het altijd een 3e, 4e of zelfs 5e auto geweest en hij heeft in de laatste 10 jaar dan ook maar 700km gereden. Langzaam maar zeker ben ik hem weer in nieuwstaat aan het brengen en ben bijna klaar met de volledige wielophanging. Kijk maar eens hier. Er staat nog wel meer in mijn topic zoals de benzinetank vervangen, de revisie van de motor en de uitlaat.

Roest, tja, dat hebben ze op de achterspatborden over het algemeen. Verborgen plaatsen zijn er niet echt, tenminste niet bij mijn CRX. Ik heb wel gehoord over het doorroesten van de dorpels, die zitten onder het plastic en dus is roest niet direct zichtbaar. Het is overigens niet moeilijk om ze eraf te halen en de zaak te controleren.

Benzine, zo hoog mogelijk octaangehalte tanken, het liefst zelfs 102 van Shell ipv 98 en E10 moet je gewoon helemaal vergeten. Het is een CRX, geen frietketel dus er hoeft ook geen plantaardige rommel doorheen te gaan.

Veel plezier gewenst van je CRX en veel veilige kilometers!
Als ik zou willen dat je het begreep had ik het wel beter uitgelegd. ( Johan Cruijf )

MidlifeCRXcrisis
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 2
Lid geworden op: 20-10-19 15:53

Re: Nieuw hier: Marko Sturing

Bericht door MidlifeCRXcrisis » 11-11-19 12:34

Dank je wel Nick,

Ik denk dat de auto voor een bepaalde doelgroep niet meer interessant is, wat voorheen wel het geval was. Het blijft een wagentje met een hoog McDonalds-gehalte, maar ik denk ook dat de echte liefhebbers nu overblijven om de CRX het krediet te geven wat het echt verdient: Een compact sportwagentje voor maximaal rijplezier. Dat ik finaal wordt weggereden door elke lease-vw of volvo kan mijn pret niet deren. Wat is het een ontzettend leuk karretje. Foto's plaats ik op mijn instagram account die ook midlifeCRXcrisis heet. En je hebt gelijk: Geen midlifecrisis maar een jongensdroom die uitkomt. De stap durven zetten die je in het verleden niet nam. Ik had al het nodige van je gelezen en vind het bewonderenswaardig hoeveel je zelf doet. Ik hoop ook zelf het nodige te kunnen gaan sleutelen, maar tijd en kunde zitten me niet mee. Hopelijk komt er eens een CRX meeting en zien we elkaar dan! Ook jij gauw weer rijden en plezier in je CRX!

Nick Wood
Leerling
Leerling
Berichten: 74
Lid geworden op: 06-05-13 21:08
Locatie: Civray 86400, Frankrijk
Contacteer:

Re: Nieuw hier: Marko Sturing

Bericht door Nick Wood » 14-11-19 00:30

Op een CRX meeting in Nederland zal ik niet snel zijn, het feit is dat ik in zuid-west Frankrijk woon en zo'n 1000km verwijderd ben van bijvoorbeeld Amsterdam. Ik zou de CRX op mijn oprijwagen kunnen zetten en ermee (achter de BMW 7-serie) naar NL kunnen komen maar heel erg waarschijnlijk is dat niet.

De CRX heb ik altijd als een hebbedingetje gezien en dat is het nog steeds, op het moment dat ik ermee klaar ben zullen er op de eerste plaats nog wel wat jaren voorbij gaan en op de tweede plaats verkoop ik hem niet. Ik heb al genoeg aanbod gehad toen de CRX helemaal zielig en alleen achter in ons bos stond (wat vanaf de doorgaande weg te zien is) maar heb gezegd tegen de geïnteresserden dat ik wel zou bellen als hij klaar is. Per definitie is hij nooit klaar en hou ik hem gewoon.

Kunde is iets wat wat je in de loop der tijd leert als je werkelijk geïnteresseerd bent, auto's in het algemeen is mijn vak niet maar een behoorlijk uit de hand gelopen hobby. Bij alles wat ik doe denk ik: "ik doe het goed of ik doe het niet". Dat mag best wat tijd kosten, ik ben nu al meer dan 10 jaar bezig om de CRX weer in nieuwstaat te brengen.

Waar ik nog geen antwoord op gegeven heb is de vraag in je openings-post waar je voor een goede prijs onderdelen kunt krijgen. In Nederland is dat AKR-performance https://www.akr-performance.nl, dat zijn specialisten op het gebied van Honda en voor de CRX hebben ze ontzettend veel originele onderdelen maar ook goede after-market dingen. Die after-market onderdelen zijn een fractie van de prijs en zijn naar mijn mening best goed. Ook is er een Duitse site waar je voor weinig veel kunt krijgen, dat is: https://www.pkwteile.de. Over het algemeen leveren ze kwaliteit-spul voor afbraak prijzen. Ja, zelfs voor de CRX!

Indien je gereedschap nodig hebt kan ik je HBM machines in Gouda aanbevelen, niet duur en behoorlijk goede (chineese) kwaliteit. Kijk, je moet die spullen niet bedrijfsmatig gaan gebruiken maar voor de hobby is het echt perfect! hier vind je de site: https://www.hbm-machines.com, helemaal onderaan in het menu aan de linker kant staat: "werkplaats-inrichting", daar vind je over het algemeen wat je nodig hebt tegen prijzen waar de Brezan met (mijn) 30% korting niet tegenop kan werken.

Indien je vragen of advies nog hebt kan je mij altijd een PM sturen, overigens denk ik dat het beter is om het op het forum te posten want dan krijg je van nog veel meer mensen een antwoord, wees er zeker van dat ik niet alles weet maar als ik het (nog) niet weet zal ik het gaan uitvinden. Je mag mij ook een e-mail sturen, dat maakt een persoonlijk contact simpel. Stuur het dan naar wood236@hotmail.com.
Als ik zou willen dat je het begreep had ik het wel beter uitgelegd. ( Johan Cruijf )

Nick Wood
Leerling
Leerling
Berichten: 74
Lid geworden op: 06-05-13 21:08
Locatie: Civray 86400, Frankrijk
Contacteer:

Re: Nieuw hier: Marko Sturing

Bericht door Nick Wood » 14-11-19 01:05

Ik kan het vorige bericht niet meer wijzigen maar je zou op de eerste plaats een werkplaats handboek moeten hebben. Via dit forum heb ik het in het verleden kunnen downloaden (waarvoor nog steeds hartelijk dank aan dit forum!!!) Zou het niet meer beschikbaar zijn dan stuur ik je graag een kopie.

Overigens staat in mijn profiel een link naar onze website, in eerste instantie in het Frans maar helemaal rechts boven kan je de taal naar Engels omschakelen, klik op de Engelse vlag en je krijgt de inhoud in het Engels. Op elke pagina staat mijn telefoonnummer en het E-mail adres van ons gebeuren.
Als ik zou willen dat je het begreep had ik het wel beter uitgelegd. ( Johan Cruijf )

Gebruikersavatar
robin veldwijk
1e monteur
1e monteur
Berichten: 962
Lid geworden op: 05-01-12 20:03
Locatie: Vaassen

Re: Nieuw hier: Marko Sturing

Bericht door robin veldwijk » 15-11-19 19:49

Dag Marko,

Welkom op dit forum. En mooi dat je een jongensdroom hebt kunnen verwezenlijken.
Een CRX is redelijk eenvoudig om zelf aan te sleutelen en vooral leuk.

Betreft onderdelen zou je inderdaad gebruik kunnen maken van AKR, zoals Nick al omschreef.
All4Honda is voor jou wellicht wat dichterbij huis. Dit is ook een bedrijf die ik jou kan aanraden.
Daarnaast is er op de tweedehandse markt ook nog wel het e.e.a. te vinden. Helaas zijn de prijzen wel enorm gestegen de laatste jaren.
Maar een hobby mag wat kosten, zeggen ze meestal..

Betreft E10. In mijn dagelijkse auto, Honda Civic, gebruik ik wel E10. Voor de CRX tank ik sowieso al jaren 98 E5.
Ook al geeft E10check.nl aan dat jouw auto er geen problemen mee heeft, toch raad ik je aan om E5 te tanken, 95 of 98.
Enkele stations kunnen jou nog voorzien van E5 95.

Roesten doen ze zo'n beetje allemaal wel, indien ze nog niet onderhanden zijn genomen. Meest voorkomende plekken zijn de wielkasten, dorpels, rondom het tankklepje en het dakje. Het eerste wat ik zal doen is de sideskirt verwijderen. Hieronder roesten ze ook vaak, echter is dit niet zichtbaar.

Succes!

Robin
Honda CRX VTEC EE8
Jeep CJ7 AMC V8

Plaats reactie